Wat we bedoelen met Fine Art

Fine art

Fine art is een term die wordt gebruikt om kunstwerken aan te duiden die zijn gemaakt met als doel om esthetisch te genieten en niet alleen om praktische doeleinden te dienen. Fine art omvat verschillende kunstvormen, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, drukkunst en installatiekunst.

Fine art is een breed begrip dat kan variëren van traditionele kunstvormen zoals olieverf- en aquarelschilderijen tot meer experimentele en conceptuele kunstwerken. Fine art kunstwerken worden gekenmerkt door hun creativiteit, originaliteit en esthetische waarde. Ze zijn bedoeld om te worden bekeken en bewonderd en niet alleen om een praktisch doel te dienen.

Fine art kunstwerken kunnen worden geëxposeerd in musea, galeries en tentoonstellingen en worden vaak verkocht aan verzamelaars en andere liefhebbers van kunst. Veel kunstenaars verkopen hun werken via galeries of direct aan verzamelaars. Met name de originele kunstwerken van schilders zijn echter onbetaalbaar en alleen voor de allerrijksten weggelegd. Bekende kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Claude Monet en Paul Klee creëerden fantastische bijdragen aan de fine art wereld, maar zijn alleen als fine art print verkrijgbaar voor de gewone sterveling.

Fine art prints

Middels fotografische scan apparatuur lukt het om afbeeldingen tot 2 terabyte van een origineel kunstwerk te maken. Dit gebruiken wij om hoogwaardige kwaliteit prints te maken op het juiste papier, met de juiste printer. Door prints van fine art te maken, haal je zo het museum in huis met werken van oude meesters, maar juist ook van bijvoorbeeld prachtige moderne fotografie.  

Samengevat is ‘fine art’ kunst die is gemaakt met als doel om esthetisch te genieten. Het omvat verschillende kunstvormen en wordt gekenmerkt door creativiteit, originaliteit en esthetische waarde. Fine art is een belangrijk onderdeel van de kunstwereld en blijft gewaardeerd door professionele kunstenaars en kunstliefhebbers die zichzelf trakteren op een mooie print.