Kwaliteit en duurzaamheid van Fine Art prints

Welke papieren en printers gebruikt een professionele organisatie? Hoe waarborg je kwaliteit? En welke maatregelen tref je voor om het milieu minimaal te belasten? Vind je antwoord op deze vragen en meer in dit artikel. 

Papier

Wij gebruiken uitsluitend sustainable papier, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. Daarom kiezen wij voor de Natural Line van Hahnemühle. Afhankelijk van het werk dat we voor jou gaan maken, kiezen wij het papier dat de kunst het beste naar voren doet komen. Als je meer informatie wilt vinden over de Natural Line van Hahnemühle, kijk dan hier voor meer informatie op hun website.

Specifiek werken wij vooral met Bamboo, Hemp, en Sugar Cane, vanwege de eigenschappen van deze papieren. Zowel Bamboo als Hemp hebben de TIPA World Award 2020 in the category “Best Inkjet Photo Paper“ gewonnen toen ze voor het eerst de markt opkwamen. Vind hier meer informatie over de toereiking van deze award.

Printer en Inkt

Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, werken we op printers uit de SureColor SC-P serie. Deze serie printers is ontwikkeld voor kunstenaars en fotografen en hierop worden ook de orders voor galerieën en exposities verwerkt. Wij maken de prints met de zeer hoogwaardige UltraChrome HDX-pigmentinkten.

Wij garanderen de hoogste afdrukkwaliteit aan je door onze decennia aan ervaring in de print-industrie, keuze voor goed materiaal, en afsluitend bij elke bestelling een kritische blik op de gemaakte print.

Heb je nog vragen over het één of ander? Schroom niet deze te stellen, wij horen je vraag graag. Zie hier de link naar het contactformulier.