Hierop let je bij je keuze voor kunst aan de muur

Kunst aan de muur is een prachtige manier om uw huis of kantoor op te fleuren. Of je nu op zoek bent naar een statement piece of juist iets subtiels, er is voor ieder wat wils. Van moderne kunst tot traditionele schilderijen, de keuze is enorm. Bovendien kan kunst aan de muur ook een invloed hebben op je interieurontwerp en sfeer. Het hangen van kunstwerken kan een kamer groter laten lijken, een bepaalde emotie opwekken of zelfs een gevoel van rust creëren. Door kunst aan de muur te hangen, voeg je een persoonlijke touch toe aan je huis of kantoor en laat je je eigen unieke stijl zien. Of je nu een echte kunstkenner en verzamelaar bent, of dat je gewoon op zoek bent naar een mooie aanvulling op jouw interieur, kunst aan de muur is een geweldige keuze.

Het kiezen van het perfecte schilderij voor in je zitkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral als je van plan bent om de ruimte opnieuw in te richten. Het juiste schilderij kan echter een grote impact hebben op de uitstraling van je zitkamer en kan bijdragen aan het creëren van de sfeer die je graag wilt neerzetten.


Kunst heeft effect

Het hebben van passende kunst in je zitkamer is erg belangrijk om verschillende redenen. Kunst kan namelijk verschillende effecten hebben. Kunst kan

  • je beeld verruimen
  • je creativiteit aanspreken
  • de ruimte persoonlijk maken
  • en statement maken
  • een dagelijkse inspiratiebron in je omgeving creëren
Er zijn veel verschillende soorten, maten en genres van kunst beschikbaar. Je kan kiezen voor beelden, design meubelen, of kunst voor aan de muur. In deze laatste categorie biedt Art and Photography Prints nu fine art schilderijen, fotokunst en digital art aan in museale kwaliteit. Wat we bedoelen als we het hebben over fine art? Lees dat hier.


Harmonie of contrast

Een van de belangrijkste tips voor het inrichten van een ruimte met kunst, is om vooraf te bepalen of je bepaalde vormen of stijlen wilt doorzetten of juist een contrast wilt veroorzaken. Bijvoorbeeld, als je een stijlvol rond of ovaal tafelblad hebt, kun je bewust kiezen voor ronde en ovalen vormen in het schilderij, waardoor de elegantie doorloopt van het kunstwerk naar de tafel. Aan de andere kant, als je eettafel juist heel modern is, past abstracte kunst hier goed bij. Wat betreft kleuren geldt hetzelfde, je kunt kiezen voor kleuren uit hetzelfde kleurpalet als de rest van het interieur, of juist een complementaire en contrasterende kleur uitkiezen voor een statement.

Ons advies is als de kamer al een druk kleurenschema heeft, het vaak verstandig is om een meer neutrale art print te kiezen die niet te veel afleidt van de rest van de ruimte. Aan de andere kant, als de kamer een beetje saai is, kan een felgekleurde art print net de juiste touch zijn om de ruimte op te vrolijken.

Kunst is persoonlijk

Een andere belangrijke tip is om het persoonlijk te maken. Kies niet zomaar iets, maar zoek iets wat echt bij je past. Iets waar je een klik mee hebt, waar je gelukkig van wordt of waar je een sterke passie voor voelt. Door je woonkamer op die manier in te richten, ontstaat er een sfeer die precies bij je past, waardoor jij je helemaal thuis voelt. Bezoekers krijgen meteen een indruk van je karakter.

Muur en licht:

Als je het perfecte schilderij hebt uitgekozen, moet je er natuurlijk voor zorgen dat het kunstwerk ook daadwerkelijk tot zijn recht komt. Praktische tips hierbij zijn: zorgen voor een goede verhouding muur/schilderij en afstand tot andere elementen in de kamer, maar ook zorgen voor de verlichting. Zorg ervoor dat het schilderij op de juiste manier wordt opgehangen en verlicht, zodat het tot zijn recht komt en de beste impact heeft.

Tot slot

Het kiezen van het perfecte schilderij voor je woonkamer vereist een combinatie van esthetische en praktische overwegingen. Overweeg de stijl, kleur en persoonlijke connectie die je wilt creëren met het schilderij, en zorg ervoor dat het op de juiste manier wordt opgehangen en verlicht. Door deze aspecten in overweging te nemen, zul je een schilderij kiezen dat de sfeer en uitstraling van je woonkamer versterkt en je thuis laat voelen. Het hangen van kunstwerken kan ook invloed hebben op het interieurontwerp en de sfeer. Het kan een kamer groter doen lijken, een emotie opwekken of zelfs rust creëren. Door kunst aan de muur te hangen, voeg je een persoonlijke touch toe aan je huis of kantoor en laat je je eigen unieke stijl zien.

Heb je dit laten bezinken, maar nog moeite met het maken van een keuze voor kunst in je huis of kantoor? Wij zijn hier om te helpen. Neem gerust hier contact met ons op voor een gesprek, dan gaan wij kijken hoe we kunnen helpen. Of je nu op zoek bent naar een opvallend kunstwerk of iets subtiels, er is voor iedere smaak wel wat wils. Van moderne tot traditionele kunst, de keuze is enorm.